כאשר מגיעים סוף סוף לגיל פרישה מהעבודה, או לגיל פנסיה כפי שאנו קוראים לזה, אנשים רבים נדבקים בחיידק הטיולים בחו"ל. בלי דאגות לזמן, העולם פרוש לרגלי המטיילים בני/ות גיל הזהב הצעירים ברוחם. גם במידה והטיול אינו יוקרתי או שאינו מסביב לעולם, מחקרים מוכיחים כי טיולים בחו"ל הם ברכה לבריאות הפיזית והנפשית בכל גיל, בייחוד עבור בני/ות גיל הזהב, פנסיונרים (גימלאים) וקשישים. אתרים רבים בעולם מקבלים בברכה ובאהבה את הפנסיונרים ואף מציעים טיולים ואמצעי תחבורה המותאמים להם (חלק יש להזמין מראש).
אין ספק כי כיום, הגיל השלישי הוא רק שלב בחיים ולמעשה, הוא מהווה התחלה חדשה לתקופה ארוכה, משגשגת ומאושרת. הפנסיונרים ואף הקשישים של היום חזקים פיזית וחזקים ברוחם. ניסיונם בחיים, כישוריהם הקוגניטיביים והפיזיים הם בגדר הכנה לשלב חיים רגוע יותר, נינוח ומהנה - של טיולים בעולם. יחד עם זאת, חשוב ומומלץ לקחת בחשבון כי תהליך ההזדקנות הבריא כולל בתוכו גם חשיבה תקציבית ותכנון מראש של הטיולים בחו"ל. מומלץ למשל ליצור רשימה של יעדים לטיול בחו"ל ולתקצב כל אחד מהם, או לתכנן את הטיולים בחו"ל לפי מספר שנים קדימה כשכל שנה תכלול בתוכה טיול בחו"ל ואת העלויות הצפויות עבורו.
בני/ות גיל הזהב בפרט עשויים להפיק מטיולים בחו"ל תועלת רבה מאד לאימון הגוף והנפש. נסיעה וטיול בחו"ל טובים מאד לחיזוק המוח והכישורים הקוגניטיביים, בייחוד עבור קשישים: ניווט בערים חדשות, חקר מוזיאונים, שיחות עם אנשים חדשים, תרגול שפות חדשות וראיית מראות חדשים - עשויים להגמיש ולחזק את הכוחות המנטליים ולשמור על מוח המבוגרים מגורה, פעיל ומעורה. בנוסף, יש לציין כי מרכיב המנוחה חשוב מאד גם הוא ופנסיונרים שחייהם לעיתים קרובות עמוסים באירועים חברתיים ומשפחתיים - זקוקים לטיולים ולו רק כדי "לנקות את הראש".
פנסיונרים ובני/ות גיל הזהב יכולים גם ליהנות מהפעילות הגופנית המלווה לעתים קרובות מנסיעות וטיולים בחו"ל. בין אם זה לבקר במוזיאונים ובתערוכות, לתור ערים חדשות כדי לראות אתרים ונופים, או לנסוע בתחבורה ציבורית - קיימים אתגרים פיזיים רבים המלווים נסיעות וטיולים בחו"ל. אתגרים אלו מסייעים רבות לשמירה על הבריאות והכושר הגופני, כל עוד לא מדובר במאמץ גדול מדי, אלא במאמץ העולה בקנה אחד עם היכולות הגופניות.
על מנת להישאר בריאים בעת טיול בחו"ל, בני/ות גיל הזהב צריכים להקפיד לדאוג לעצמם לפני, במהלך ואחרי הטיול. בדקו עם הרופא שלכם לפני היציאה לטיול בחו"ל באילו פעילויות מומלץ לכם להשתתף ובאילו לא והאם כדאי לכם לקבל חיסונים לפני הנסיעה. וודאו שיש לכם את כל המרשמים, התרופות והויטמינים שאתם צריכים לכל משך הטיול בחו"ל. עדכנו את משפחתכם וחבריכם היכן תשהו ומה בכוונתכם לעשות במהלך הטיול בחו"ל. רכשו ביטוח נסיעות לחו"ל הכולל כיסוי מקסימלי למקרה אישפוז (זוכרים, אנחנו מזדקנים) וגם הטסה רפואית ודווחו על כל מחלות הרקע בדף הבקשה לביטוח כדי להימנע מסירוב חברות לפצותכם בעת תביעה עתידית. העיקר והכי חשוב - אל תדחקו בעצמכם חזק מדי: אם אתם מרגישים עייפים או שהיו לכם מספיק גירויים ליום אחד, קחו לעצמכם מנוחה טובה והירגעו. אחרי הכל, זאת חופשה בחו"ל...!
מומלץ מאד עבור בני ובנות גיל הזהב המטיילים בחו"ל, לארוז תיקים קלים לנשיאה ותיקים במשקל קל ככל האפשר. התניידות בחו"ל עם תיקים כבדים עלולה להיות קשה ולדרוש אנרגיות לשמרם לטיול עצמו. מומלץ גם להצטייד בנעלים אורתופדיות נוחות ואף בזוג נעליים נוסף. כמו כן, אנו עדים לצערנו למקרי שוד ונוכלות המכוונים בעיקר לאוכלוסיה המבוגרת ולכן מומלץ להחזיק מסמכים וכסף בצמוד לגוף (לדוגמה: השאירו את הדרכון סמוי ובארנק או בתיק היד שמרו צילום דף דרכון בלבד), לא לטייל עם תיק רצועה על הכתף (ואם כן, להצליב אותו על הגוף). למי שלוקח תרופות באופן קבוע מומלץ לקחת את דף תיאור התרופה ובו פירוט ההרכב הכימי. במקרה של אובדן תרופה או התעכבות תוכלו לרכוש תרופה דומה גם בחו"ל. זכרו שמות מסחריים של תרופות בעלות אותו הרכב כימי במדינות שונות. למרכיבי משקפיים מומלץ לקחת זוג רזרבי לכל מקרה של שבר או אובדן. ובעיקר, לא לטייל במקומות מפוקפקים, חשוכים, או במקומות בהם קיימת תקשורת טלפונית לקויה.