איחוד האמירויות היא פדרציה של 7 אמירויות ערביות מוסלמיות השוכנות בצפון מזרח חצי האי ערב לחופי ב"מפרץ הפרסי" (או כמו שהאמירתים אומרים "המפרץ הערבי"). המדינה מונה כ- 10 מיליון תושבים מתוכם 1.2 מיליון אזרחים שמרביתם ממוצא אמירתי. מכאן שמרבית התושבים החיים באמירויות אותם תפגשו במהלך טיולכם יהיו עובדים זרים. איחוד האמירויות קיבלה את עצמאותה מבריטניה רק בשנת 1971.
כאמור, שבע האמירויות מרכיבות את המדינה ולכל אמירות עיר בירה הנושאת את שם האמירות עצמה. לכל אמירות מאפיינים משלה הן מבחינת האדיקות הדתית, הפתיחות למערב, הפיתוח הכלכלי, העושר וההשפעה הפנימית. לכל אמירות דגל וסמל שונה.
כשמסתכלים במפת איחוד האמירויות ניתן לדמיין את צורתה למעין סוסון ים או אולי תיש (עם קרניים וזקן). כל נושא קביעת הגבולות הוא מעניין ביותר ויש מובלעות, שטחים בשלטון משותף ושטחים במחלוקת. למשל "העין של התיש" היא מובלעת של עומאן בתוך איחוד האמירויות בעוד ש"האישון של התיש" הוא מובלעת של שארג'ה בתוך עומאן.
להלן 7 האמירויות המרכיבות את הפדרציה
- אבו ד'אבי: האמירות הגדולה ביותר (מבחינת שטח) ובה שוכנת גם עיר הבירה של איחוד האמירויות. "פירוש השם "דאבי" בערבית הוא אנטילופה (ראם לבן) שהיה בעבר נפוץ באזור זה. מונה כ- 3.3 מיליון תושבים. על פי החוקה נשיא המדינה תמיד יהיה מאבו ד'אבי שהיא הנסיכות הגדולה והחזקה ביותר כלכלית. שוכנים בה שדות נפט וגז רבים.
- דובאי: האמירות שבה העיר הגדולה ביותר דובאי. מונה כ- 3.4 מיליון תושבים. על פי החוקה סגן נשיא המדינה וראש הממשלה יהיה תמיד יהיה מדובאי. דובאי התחילה ככפר דייגים קטן אשר מקור פרנסתו העיקרי היה דיג ושליית פנינים ובגלל קרבתו לנתיבי המסחר להודו, הפך הכפר למרכז עסקי לסוחרים מהאזור כולו. לאחר גילוי הנפט באזור החלה תנופת פיתוח ובנייה גדולה ובעקבותיה הצורך האדיר בעובדים זרים. דובאי הוכרזה כאזור סחר חופשי וככזאת היא משכה משקיעים וחברות זרות רבות. ההשקעות הרבות שזרמו הפכה למרכז פיננסי בינלאומי חשוב ולמעצמת נדל"ן עולמית.
- שארג'ה: האמירות השלישית בגודלה באיחוד האמירויות הערביות. היא נחשבת לבירת התרבות של איחוד האמירויות. מתוקף המעמד, זוהי אמירות דתית מאד ובה מוסדות דת (מסגדים, מוזיאונים וכד') ובה יש חוקים נוקשים יותר למשל, לא ניתן לקנות אלכוהול. פרט מעניין, שלאמירות זו נמל בחוף עומאן ומובלעת הנקראת נחווה בתוך מובלעת מדחא של עומאן.
- עג'מאן: היא הנסיכות הקטנה ביותר מבחינת שטח (כ260 קמ"ר בלבד) והיא מונה כ- 540 אלף תושבים.
- אום אל קיוין: הנסיכות הקטנה ביותר ומונה כ- 80 אלף תושבים.
- ראס אל ח'ימה: מיקומה האסטרטגי בדרך להודו ובקצה המפרץ העניק לה את שמה שפירושו "קודקוד האוהל". היא מונה כ- 390 אלף תושבים. בעבר עסקו כמו מרבית תושבי האמירויות בגביית "דמי מעבר" מספינות שעברו במפרץ.
- פוג'יירה: שוכנת לחוף האוקיאנוס ההודי ומפרץ עומאן. שטחה הוא הררי (הנופים מזכירים את הרי אילת). היא מונה כ- 250 אלף תושבים. באיזור זה מעט גידולים חקלאיים ועיקר המים מגיעים מפוג'ירות (מערכת השקייה המבוססת על חציבת פירים) וכנראה משם מקור שמה של האמירות. כלכלתה מבוססת על תעשיות בטון, חציבת סלעים וכריית מכרות ובשנים האחרונות ניתן דגש על מסחר שירותים ותיירות.
אז מהם היתרונות בטיול באיחוד האמירויות?
- איחוד האמירויות קרובה למדינת ישראל ומשך הטיסה היא 3 שעות לערך כך שבטיסה קצרה תוכלו להגיע למדינה הקסומה הזו.
- איחוד האמירויות משלבת חופים כיפיים המאפשרים שתיית אלכוהול וכמובן ספורט ימי.
- המדבר יפייפה עם שקיעות מטריפות ובו ספארי מדבר חוויתי.
- גורדי שחקים מטריפים ואדריכלות ייחודית בינהם הבורג' חליפה, מגדל כיאן.
- מוזיאונים מיוחדים כגון מוזיאון העתיד, הפריים, מוזיאון האסלאם ועוד.
- פארקי שעשועים ואטרקציות מטריפות: גן הפרחים, הכפר הגלובאלי, שייט במרינה, סקי דובאי, פארק פרארי ועוד רבות...
- מגוון מלונות ברמה גבוהה חלקם מפוארים ביותר.
- קניונים אדירי מימדים: קניון דובאי, קניון האמירויות ועוד.