סרביה היא מדינה במרכז חלקו הצפוני של חצי האי הבלקני ואחת המדינות בבלקן שהיא חסרת מוצא לים כתוצאה מאחרת להתפרקות יוגוסלביה כמוסבר בהמשך. שטחה של המדינה 87,460 קמ"ר (פי 4 משטח מדינת ישראל בקו הירוק) ומספר תושביה קרוב ל-9 מיליון.

בירת סרביה היא בלגרד והיא גם העיר הגדולה ביותר במדינה עם כמיליון וחצי תושבים. העיר התפתחה במקום בו נהר סבה המנקז את צפון מערב הבלקן נשפך לנהר הדנובה באזור הצפוני של המדינה. צפון סרביה הוא אזור מישורי מלבד חלקה המזרחי שם חוצה הדנובה את הרכס הרי הקרפטים, על גבול רומניה, במה שנקרא "שער הברזל". חלקה הדרומי של סרביה הררי בגבהים של עד כ- 2500 מטרים מעל פני הים. באזור זה עוברים רכס הבלקן וחלקים מהרכס הדינארי.

מבחינה אתנוגרפית סרביה היא חלק מאזור ההתפשטות של השבטים הסלביים במאה ה- 7 לספירה. בשלב ראשון, כתוצאה מאיחוד כמה תת שבטים התגבשה באזור ממלכה סלבית ראשונה בשם רשקה והיא הוכרה עם הזמן כממלכה הסרבית. במאות 14-15 החל הכיבוש העותומאני בסרביה והוא נמשך עד קרוב לסוף המאה ה-19, מאה הנחשבת למאה של מאבקי שליטה ומרידות בכל צפון הבלקן. בתקופה זו זכה חלק מסרביה בעצמאות בעוד חלקים בצפונה הועברו לשלטון אוסטריה. בתום מלחמת העולם הראשונה אוסטריה איבדה את שטחיה בבלקן. בשנים הראשונות אחר המלחמה הצטרפו לממלכה הסרבית אומות כמו המונטנגרים, המקדונים, הקרואטים, הבוסנים והסלובנים וכך קמה ממלכה חדשה בשם יוגוסלביה שמשמעותו הייתה: ארץ הסלבים הגדולה. במלחמת העולם השנייה הפך שטחה של יוגוסלביה למרחב התנגדות לכובשים מאיטליה וגרמניה ובתום המלחמה חזרה יוגוסלביה לשלטון עצמאי תחת טיטו שהיה מפקד המחתרת הסרבית. טיטו היה קומוניסט בתחילת דרכו אך גם בעל גישת שלטון עצמאית ובכך הוא שלט כדיקטטור על העמים הסלבים.

בשני העשורים האחרונים של המאה ה- 20, אחרי מותו של טיטו, התפרקה יוגוסלביה והעמים השונים נטשו את הסרבים בתקווה לעצמאות. ההתפרקות לוותה במלחמות בין סרביה לשכנותיה כולל ניסיונות גם של מחוז קוסובו להתנתק מסרביה מה שחייב את כוחות נאטו להתערב. כיום מונטנגרו, מקדוניה, בוסניה הרצגובינה, סלובניה וקרואטיה הן מדינות עצמאיות, ואילו קוסובו היא מובלעת באחריות כוחות זרים. כך גם הפכה סרביה של היום לשארית האחרונה של המדינה הגדולה ששמה היה יוגוסלביה, מבחינה היסטורית ומדינית, וחלק מהפעילות הפוליטית במדינה עדיין מבליט את הצורך הלאומני של חזרה לאיחוד הסלבי.

כמדינת תיירות מציעה סרביה מגוון נופים, יערות, שטחי חקלאות למיניהם, נהרות, ערים עתיקות, פעילויות שטח ופנאי, אתרים היסטוריים, מנזרים וכנסיות ביזנטיים ואורתודוכסיים, אוכל בלקני מצוין ואפשרויות קנייה מרובות. סרביה נחשבת למדינה זולה וההגעה אליה מהארץ היה אפשרי בטיסות ישירות או דרך יעדים אחרים בטיסות קישור.

מידע נוסף למטיילים בסרביה - לחצו כאן

שייט באגם מלאכותי (מסכר שהוקם על נהר אובץ') בשם סנצ'יקו לצורך ביקור במערה קארסטית בשם לדנה
שייט באגם מלאכותי (מסכר שהוקם על נהר אובץ') בשם סנצ'יקו לצורך ביקור במערה קארסטית בשם לדנה
נוף הרי ז'לטיבור העטופים ביער ירוק
נוף הרי ז'לטיבור העטופים ביער ירוק
הרכב ששימש את הבמאי אמיר קוסטוריצה בסרט:
הרכב ששימש את הבמאי אמיר קוסטוריצה בסרט: "החיים הם נס". הרכב מוצב בעיר הסרטים בשם: Drvengrad עיר מעץ, שהבמאי הקים במערבה של סרביה
נוף הרי טרה במערב סרביה בו עוברת רכבת עתיקה על מסילה צרה ועתיקה שהובילה מסרייבו לבלגרד. רכבת זו יוצאת היום ממוקרה גורה לסיבוב של כשעה וחצי  בנוף המקסים
נוף הרי טרה במערב סרביה בו עוברת רכבת עתיקה על מסילה צרה ועתיקה שהובילה מסרייבו לבלגרד. רכבת זו יוצאת היום ממוקרה גורה לסיבוב של כשעה וחצי בנוף המקסים
האנדרטה שהוצבה על גדות נהר הדנובה, לזכר שואת יהודי נובי סאד
האנדרטה שהוצבה על גדות נהר הדנובה, לזכר שואת יהודי נובי סאד
"שער הברזל" של הדנובה. סרביה בגדה הימנית ורומניה בגדה השמאלית בעת שייט במורד הנהר
נהר אובץ' המנקז את רכס ז'לטיבור במערב סרביה
נהר אובץ' המנקז את רכס ז'לטיבור במערב סרביה
מפגש הנהרות סבה עם הדנובה בעיר בלגרד
מפגש הנהרות סבה עם הדנובה בעיר בלגרד
בית הכנסת היהודי בעיר נובי סאד שבצפון סרביה
בית הכנסת היהודי בעיר נובי סאד שבצפון סרביה

הזמינו מסלול טיול מותאם אישית בסרביה: